НАУКОВОМУ ЖУРНАЛОВІ «UKRAINIAN PROFESSIONAL EDUCATION = УКРАЇНСЬКА ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА» – П’ЯТЬ РОКІВ

Автор(и)

  • M. Grynova
  • L. Kravchenko

DOI:

https://doi.org/10.33989/2519-8254.2021.9-10.263515

Ключові слова:

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, науковий фаховий журнал, «Ukrainian professional education = Українська професійна освіта», педагогіка, науки про освіту, професійна підготовка, наукові школи, види наукових публікацій

Анотація

Представлено аналітичні матеріали, систематизовані у зв’язку з п’ятиріччям наукового журналу «Ukrainian professional education = Українська професійна освіта» – фахового видання з наук про освіту та педагогіки. Заснований у 2016 році в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка, журнал акумулює понад столітній досвід підготовки вчителів і фахівців соціогуманітарної сфери, базується на всесвітньо відомих надбаннях його випускників і викладачів – Антона Макаренка, Василя Сухомлинського, Григорія Ващенка, Володимира Щепотьєва, Василя Верховинця, Івана Зязюна, Володимира Пащенка та ін.

Публікації видання суголосні з проблематикою відомих в Україні фахових журналів («Філософські обрії», «Педагогічні науки», «Психологія і особистість», «Витоки педагогічної майстерності», «Естетика і етика педагогічної дії», «Біологія та екологія»), що їх видає Полтавський педагогічний університет. Тематика досліджень охоплює професійну освіту фахівців вищої кваліфікації (бакалаврів, магістрів, докторів філософії) з низки галузевих областей: науки про освіту, культурологія, природничі науки, психологія, технології, спортивна медицина, фізична культура, естетичне виховання, архітектура і дизайн тощо, оскільки видання публікує дослідні, теоретичні, пропозиційні та практичні статті щодо змісту й методик експериментальної професійної освіти за кожним із цих напрямів. Спеціалізація журналу – питання організацій освітнього процесу та методик викладання навчальних дисциплін відповідно репрезентованих галузей.

Науковий журнал «Ukrainian professional education = Українська професійна освіта» має висококваліфіковану редколегію та колектив рецензентів, відомих спеціалістів у означених предметних областях; нині він отримав статус фахового видання з наук про освіту в Україні.

Посилання

Ukrainian professional education. (2017), 1 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2017), 2 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2018), 3 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2018), 4 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2019), 5 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2019), 6 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2020), 7 [in Ukrainian].

Ukrainian professional education. (2020), 8 [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-09-07

Номер

Розділ

КОЛОНКА ГОЛОВНОГО РЕДАКТОРА