ІНСТРУМЕНТИ МОДЕЛЮВАННЯ І ПРОЄКТУВАННЯ В ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ - Срібна, Ю.; Молчанов, П.; Деркач, Д. (Ukrainian professional education = Українська професійна освіта, 2024)
Актуальність дослідження міститься в зростаючій потребі майбутніх педагогів в ефективних та продуктивних інструментах для навчання проєктуванню, що здатні значно скоротити час вивчення нових прогресивних програмних засобів. З розвитком технологій та зростанням конкуренції на ринку, швидкість та якість проєктування стають критичними чинниками успіху. Мета дослідження полягає у вивченні ефективності та продуктивності використання SolidWorks у процесі навчання проєктуванню, а також у визначенні його переваг перед іншими CAD-програмами. У статті проведено аналіз використання SolidWorks у сучасному інженерному та педагогічному процесі, висвітлено його переваги порівняно з іншими програмами CAD та підкреслено значення для освітян у процесі створення та вивчення нових продуктів і технологій. SolidWorks позиціонується як інноваційна програма для проєктування, яка має численні переваги завдяки інтерфейсу та широкому набору інструментів, що дозволяють значно підвищити ефективність та продуктивність навчання для роботи майбутніх педагогів. Програма також надає можливість проведення різноманітних аналізів і симуляцій, що сприяє підвищенню якості продуктів, дозволяючи виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах проєктування та знижувати витрати та ризики у проєктуванні. Загалом з’ясовано, що використання SolidWorks під час освітнього процесу дає широкі можливості для підготовки майбутніх педагогів; що програмне забезпечення значно підвищує ефективність та якість навчального процесу, роблячи його невід’ємною частиною сучасної педагогічної освіти. Майбутні інновації та розвиток SolidWorks обіцяють ще більше покращити конкурентоспроможність проєктування на різних етапах освітнього процесу.