ВЗАЄМОДІЯ ДЕРЖАВНИХ, ПРИВАТНИХ І ГРОМАДСЬКИХ ІНСТИТУЦІЙ В ОРГАНІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Lysokon, I. (Ukrainian professional education = Українська професійна освіта, 2023)
У статті проаналізовано ефективність взаємодії державних, приватних і громадських інституцій в організації управління інвестиційною діяльністю закладу вищої освіти; розглянуто організаційні форми взаємодії державних, приватних та громадських інституцій з закладом вищої освіти задля організації управління інвестиційною діяльністю до яких віднесено благодійний внесок, грант, державно-приватне партнерство, крауфандинг, міжнародну гуманітарну допомогу, партисипативний бюджет, фандрейзинг тощо; встановлено основні принципи організації управлінні інвестиційними процесами закладу освіти та взаємодії її суб’єктів: динамічність, ефективність, інтегрованість, перспективність, планування, реалістичність та самоврядність. Акцентовано, що взаємодія державних, приватних і громадських інституцій в організації управління інвестиційною діяльністю закладу вищої освіти побудована на ідеях «державно-приватного партнерства» та «державно-громадського управління». У результаті дослідження визначено, що взаємодія закладу вищої освіти із різними соціальними групам задля організації управління інвестиційною діяльністю дозволяє займатися проєктною діяльністю, залучати додаткові ресурси, модернізувати інфраструктуру університету, отримати нові можливості для академічної мобільності, підвищити рівень якості освітніх послуг, посилити наукову діяльність, сприяти подальшому працевлаштуванню випускників та співпрацювати із різними стейкхолдерами для управління закладом освіти загалом або окремим його напрямом.