TOLERANCE AS A VALUE COMPETENT OF POLYCULTURAL COMPETENT OF THE MODERN TEACHER OF HUMANITE - KAPUSTYAN, I.; YALANSKA, S. (Ukrainian professional education = Українська професійна освіта, 2021)
У статті йдеться про толерантність як складник ключових компетентностей учителя-словесника при підготовці до викладання в сучасній школі. Наведено практичні результати проведених семінарів та тренінгів, опитувань та анкетувань студентів. Виокремлено основні напрями та етапи формування толерантного ставлення до оточуючих, охарактеризовано поняття толерантність як у загальному розумінні (ослаблення чи відсутність можливості реакції на який-небудь несприятливий чинник унаслідок зниження чутливості до його впливу), так і на індивідуальному рівні. Толерантність як цінність розкривається автором через ставлення до способу життя інших, їхньої поведінки, звичаїв, почуттів, ідей, вірувань, як умова стабільності та єдності суспільств, особливо тих, які не є гомогенними ні у релігійному, ні в етнічному, ні в інших соціальних вимірах.